Posted in Fiske och regler

Så sprider du fiskeintresset på bästa sätt

Så sprider du fiskeintresset på bästa sätt Posted on 14th april 2020

Om du tycker om att fiska vill du självklart sprida ditt fiskeintresse – låta fler få upptäcka njutningen utav att fiska och vara ute i naturen. När vi har en hobby, så tycker vi om att prata om den och vill gärna att andra också ska upptäcka den, men det är inte alltid som vi sprider vårt intresse på bästa sätt. Du ska nu få tips på hur du kan sprida fiskeintresset vidare och få fler kompisar att fiska med.

Första fisketuren

När du ska ta med en nybörjare på en fisketur för första gången, så är det klokt om det verkligen blir en positiv upplevelse för din kompis eller familjemedlem. När vi tycker om något, så vill vi ofta visa upp allting som har med vårt intresse att göra – vi vill ge bort en stor upplevelse. Ibland fungerar det väldigt bra, men ibland kan det faktiskt skrämma bort personer som egentligen skulle kunna vilja börja med till exempel fiske. När du ska ta med person på en fisketur för första gången är det viktigt att du har den andra personen i fokus. Vilken personlighet har den? Vilken del av själva fisket verkar den vara mest intresserad av? Är det att fiska, att få vara ute i naturen och dricka en kopp kaffe, eller att få fisk för att laga mat av? Fråga gärna så att det blir fokuset i under fisketuren. En person som längtar efter att få tillaga nystekt aborrfilé, är kanske mer intresserad av att bara få upp en fisk och sedan få åka hem och börja laga mat, istället för att behöva vara ute i tre timmar. För någon som bara vill vara ute i naturen kan en fisketur på flera timmar vara underbar, särskilt med en stor kaffetermos. Är det däremot så att någon verkar vara intresserad av tekniska sidan av att fiska, då är det viktigt att du erbjuder bra fiskespö och drag och verkligen ger möjlighet att testa på själva fisket. Oavsett personlighet, så är det alltid viktigt med bra utrustning och de rätta kläderna. Om du letar efter bra kläder att fiska i, då har Garphyttan funktionella kläder för aktiva personer som älskar utelivet.

Den närmaste familjen

De som du självklart vill dela din hobby med, är ju din närmaste familj. Men ibland händer det att föräldrar bokstavligen pratar för mycket om sin hobby och tvingar med barnen, så att de är “botade” för resten av sina liv. Om du har barn eller en partner som du vill dela ditt fiskeintresse med, då är det ännu viktigare att du verkligen utgår från deras personlighet. Ta med dina barn på fisketurer, men tvinga dem inte. Tänk också på att alltid börja saker i liten skala. Om du längtar efter att få paddla kanot, fiska och sova i tält med din familj, då är det ofta klokare att bara testa en paddeltur och ta med fiskespö och rejält med fika.

magnetism