Posted in Fiske och regler

Åka och fiska – tips till nybörjaren

Åka och fiska – tips till nybörjaren Posted on 12th juli 2022

Är du intresserad av att fiska men aldrig har gjort det tidigare kan det vara bra om du åker tillsammans med någon som vet hur man gör. Det är dock inte särskilt svårt men det är alltid bra att ha med sig någon som vet vad som gäller. Men oavsett om du åker själv eller tillsammans med någon annan kan det vara bra att du lär dig lite om vilken fiskeutrustning det finns, lagar för fiske och så vidare.

Välj flexibel utrustning

En av de första sakerna du bör göra är att se till att du har rätt utrustning. Ett haspelspö är ofta det som rekommenderas till nybörjare. Dessa spön är lätta att använda och fungerar till flera fiskemetoder. Har du inte ett fiskespö hemma måste du givetvis låna ett, eller köpa ett. Ett tips är att du besöker Olssons Fiske. Hos Olssons Fiske kan du nämligen hitta all utrustning du behöver på din fisketur, från fiskespön till beten och mer.

Testa olika beten

För att bli en duktig fiskare behöver du egentligen inte många beten. Du kan klara dig med ett skeddrag, en spinnare samt en jigg. Sedan är det bara att känna efter vilket alternativ du känner dig mest bekväm med. Men det bästa betet varierar även beroende på hur vattnet är där du ska fiska, om det är djupt eller grunt. Det kan även vara smart att du skaffar både tyngre och lättare beten, men glöm inte bort att fiskespöt har en viss viktklassning. Alltså en minsta och maxvikt för de beten du kan använda till just det fiskespöet.

Hitta fisken

Det sista tipset är att du inte sitter stilla på samma plats när du fiskar, speciellt när du inte fått napp under en längre period. Det sägs att de flesta fiskar håller sig till ett mindre område av sjön. När du fångar en fisk i ett visst område kan du räkna med att det finns fler i närheten. Så det bästa är att du testar att fiska i ett visst område en stund, men får du inga napp går du vidare till ett annat område istället.

magnetism