Posted in Fiske och regler

Investera i riktiga fiskekläder för fisketuren

Investera i riktiga fiskekläder för fisketuren Posted on 8th augusti 2022

För att en fisketur ska bli riktigt lyckad vill du naturligtvis ha fått fisk, men också sluppit frysa. Investera i friluftskläder som gör både fisketuren och naturlivet roligare.

Hållbara friluftskläder

Det finns friluftskläder och så finns det hållbara friluftskläder. Som fiskefantast vill du ha jacka, väst, byxor, gummistövlar, kängor och tröja som håller kylan ute och som kan andas. Bra kläder utformade för att aktivt uteliv. Därför är det klokt att köpa riktiga märken, så att kläderna är designade av personer som själva fiskar. Som vet vilka påfrestningar kläderna utstår och hur kläderna ska sitta för att vara bekväma. Du behöver definitivt en bra skaljacka, fiskeväst och ett par fiskebyxor. Ett bra ställe att börja på är hos skogmarks.se som har ett särskilt sortiment med bara fiskekläder. Investera i friluftskläder från märken som Garphyttan, Hestra, Blundstone, Chiruca, Graninge och Norrmora. Där köper du även friluftskök och uteprylar till hunden. Det är mysigt att ha en fyrbent vän som kamrat på fisketuren.

Fiskekläder för hela familjen

Om du vill dela ditt fiskeintresse med din partner eller barn är det klokt att även de får bra kläder. Det är svårt att övertyga familjemedlemmarna om att fiske är fantastiskt om de fryser eller om skorna är genomsura. Som fiskare har du mer och bättre utrustning och kläder än dem, vilket både underlättar för att få mer fisk och för att kunna njuta av turen. Skogmarks.se har även ett stort utbud av friluftskläder för dam. Tonåringar kan ofta låna eller använda mindre storlekar av vuxenkläder.

Skapa fiskeintresse hos familjen

För att skapa ett gediget intresse hos dem, eller i alla fall så pass stort att ni beger er ut ett par gånger om året, så måste du sätta deras kläder och utrustning som nummer ett. Låna ut bästa spöet till dem. Kanske inte favoritdraget, men ett bra fiskedrag i alla fall. Ta dig tid att lära dem och ha som mål att de ska få upp första fisken. Det är även klokt att inte göra för långa turer. Låt dem testa på kortare turer med båten, kanoten eller vid älven. Sluta medan det fortfarande är roligt och utgå helt och hållet från dem.

Att fika eller att tillaga fisken över öppen eld gör turen mycket roligare. Ta dock alltid med smörgås eller bullar så att ni garanterat har något att äta, ifall ni inte skulle få upp fisk. Att fiska handlar bara till viss del om att få en fisk på kroken. Storheten med fiske är naturen, gemenskapen, tystnaden och utmaningen att få upp en god fisk att äta. Om själva fisket blir för viktigt finns det en risk att barn och partner blir lessa. Ge dem det bästa av fisketuren och naturlivet, så kommer du kunna dela ditt stora intresse med dem.

magnetism