Posted in Fiske och regler

Sveriges bästa fiskevatten

Sveriges bästa fiskevatten Posted on 28th juli 2021

Planerar du att bege dig ut på ett fiskeäventyr? Kanske har du tröttnat på de vatten som finns omkring dig eller så vill du helt enkelt bara testa på att fånga en annan typ av fisk. Sverige är ett land med många insjöar och perfekta vatten att fiska i. Det gäller bara att veta var du ska åka och vilka vatten som erbjuder vad.

Sedan urminnes tider har människor fiskat. Förr var det främst på grund av den näring som fisken gav och att den användes för att föda familjen. Än idag äter man fiskar av alla de slag, men själva fisket har blivit mer av en sport och är ett intresse som många delar. Oavsett var i landet du bor kan du hitta bra fiskevatten att använda dig av. Här nedan listar vi några av Sveriges absolut bästa fiskevatten som du bör besöka åtminstone en gång i din fiskekarriär. Varför inte passa på att ta med hela familjen under sommarlovet eller så rymmer du iväg under tiden som hantverkare hjälper dig att fixa enskilt avlopp till sommarstugan eller fastigheten.

Topp 4 bästa fiskeplatserna i Sverige

Käringberget – Käringberget är en mycket omtalad och uppskattad plats att besöka och som är känd för sitt fina vatten och sin mycket vackra natur. Platsen är belägen i Västerbotten och trots att vattnet är känt för att vara ganska svårfiskat, strömmar fiskare hit från landets alla hörn. Främst är det proffsfiskare som besöker platsen, men också hobbyfiskare och amatörer som vill testa på en utmaning.

Amboälven – Amboälven passar perfekt för den som vill fiska många olika typer av fiskar och testa på lugnt såväl som mer strömmande vatten. De lugna strömmarna passar bra för hobbyfiskaren som vill slappna av och känna lugnet från naturen, medan de mer aktiva och forsande platserna passar den som fiskar på en högre nivå. Här kan du hitta både gädda, abborre, harr, öring och sik.

Muonioälven – Det är inte alltid speciellt kul att stå i timmar och vänta på att få napp, utan något bra resultat. Om du har tröttnat på att vänta är Muonioälven något för dig. Detta vatten är känt för att erbjuda dig riktigt snabba och bra napp och planerar du att besöka älven är det alltid bäst att åka under juli månad – då den är som mest aktiv. Hit kan du med fördel också åka tillsammans med din familj, t.ex. för att låta barnen testa på fiskesporten.

Malingsbo-Kloten – Bor du i Stockholm kan det kännas svårt att hitta något riktigt bra fiskevatten, men sanningen är att du faktiskt inte måste åka så långt bort som du tror. Bara ca två timmar iväg från huvudstaden hittar du Malingsbo-Kloten och här hittar du put and take såväl som naturliga vatten. Frågar du fiskeälskarna i Stockholm skulle de antagligen benämna platsen som Sveriges eget Mecka för fisk. Här kan du bland annat hitta både lax och öring och njuta av fantastisk natur och grönska på en och samma gång.

magnetism