Posted in Fiske och regler

Packa för fisketuren

Packa för fisketuren Posted on 2nd september 2020

Det finns mycket att tänka på när du skall packa för en fisketur. Ju längre du ska vara iväg, desto mer utrustning och proviant behövs det såklart. Först och främst packas såklart den utrustning du behöver för själva fisket men det finns även en del andra prylar som du kan ha stor nytta av på turen. Nedan tipsar vi om några av dessa.

Smart extrautrustning

När du befinner dig på vattnet så tar solen betydligt mer än på land. Du behöver alltså smörja in dig ordentligt med solskyddsfaktor innan du ger dig ut. Detta gäller även om vädret inte är jättesoligt, missar du solkrämen kan det hända att du bittert får ångra det. En fågelkikare är också bra att ha. Den underlättar när du orienterar på sjön och du kan också fördriva tiden med att titta på fåglar medan du väntar på att fisken ska nappa. Glöm inte heller myggmedel, de små bitska djuren trivs ofta bra runt sjöar och vattendrag. En mindre förbandslåda med det mest nödvändiga bör du också alltid ha med dig ifall olyckan är framme.

Glöm aldrig dessa saker

Det finns vissa saker du alltid bör ha med dig när du ska ut på utflykt, egentligen oavsett vad syftet med trippen är. Dessa essentiella saker inkluderar naturligtvis vatten och mat, det är ju en självklarhet. I dagens uppkopplade tider kan det också vara bra att ha med sig en extra powerbank så att du inte står med en urladdad telefon i slutet av dagen. Kom också ihåg att berätta för någon vart du ska och hur länge du planerar att vara borta ifall något oförutsett skulle hända och du förlorar möjligheten att tillkalla hjälp.

magnetism