Posted in Viktigt vid fiske

Säkerheten i första rummet

Säkerheten i första rummet Posted on 24th juli 2020

Även om det är roligt att fiska och hobbyn är hyfsat lugn är det viktigt att komma ihåg att man måste sätta säkerheten i främsta rummet. Man är vid vatten, vassa krokar är inblandade och många gånger måste fiskaren också hantera en kniv. För en vuxen kanske det inte är så speciellt, men för ett barn kan mycket hända.

Larma om något händer

Om någon ramlar i vattnet behöver man ofta inte larma det första man gör. Inte eller om man råkar få en krok i fingret eller om man skär sig på en kniv. Man måste först bedöma situationen. Om en person inte kan komma upp, om vattnet är strömt och man inte får ut en livboj, då är det dags att larma. Om kniven slinter och sticks rakt in i låret, då bör man larma och om kroken sitter i ansiktet eller har slitit upp ett stort sår som blöder kraftigt, då kan det vara dags att ringa SOS och få hjälp. Om man är ute och fiskar på en ö och båten sliter sig kan det också vara bra att ringa efter hjälp och även meddela att båten är lös så att det inte behöver skapas oro att någon är försvunnen eller är kvar i båten.

Var försiktig

Precis som när man utövar andra hobbies gäller det att vara försiktig. Man kan inte bara kasta sig runt på stenar, bryggor eller bland båtar. Det blir ofta halt nära vattnet och om man faller och slår sig medvetslös kan det bli svårt att komma upp igen. Om man är ensam eller bara har barn med sig gäller det förstås att man är än mer försiktig. Barnen måste hålla sig ur vägen när knivar ska hanteras, och det är bra om man håller sig på grunt vatten utan strömmar.

magnetism