Posted in Viktigt vid fiske

Kan du simma?

Kan du simma? Posted on 4th april 2020

Den kanske allra viktigaste frågan att fundera över innan man ger sig ut och fiskar är om man är simkunnig. Om man inte kan simma bör man fundera lite extra på vart man åker. Fiske kommer alltid att ske vid vatten och det är viktigt att man faktiskt kan simma. Även om man har en flytväst kan det vara svårt att ta sig in till land om man fastnar i en ström.

Simma med kläder

Oftast fiskar man inte i badkläder. Då kan det vara klokt att ha provat hur det känns att simma med vanliga kläder. Det blir faktiskt en ganska rejäl skillnad. Ibland ordnar simsällskap i olika kommuner kurser i klädsim, men i annat fall får man vanligen inte bada i bassäng med vanliga kläder. Man kan dock på egen hand ta sig till en badplats och där gå i och se hur det känns. Att ha med sig extra kläder är dock rekommenderat då de kläder man badat i blir rejält blöta och tunga.

Livräddning

Oavsett om man är ute med båt eller inte kan man bli tvungen att livrädda om något händer. Om man inte klarar att rädda personen är det klokt att larma sjöräddningen som är vana att hjälpa till.

magnetism