Posted in Viktigt vid fiske

Barn och fiske

Barn och fiske Posted on 2nd mars 2020

Barn kan ofta tycka att det är roligt att fiska. Men det skadar inte att man påminns om att de kanske inte tycker att det är lika roligt när fisken inte nappar, när det börjar regna eller när myggen kommer. När barnen ska med och fiska är det inte fel att ha bilen nära. Där kan man förvara lite kex, extra kläder och kanske en telefon som barnet kan hantera om något händer. Om det regnar kan barn och vuxna söka skydd tillsammans i bilen och kanske ta lite att äta i väntan på att skuren passerar.

Laga mat under fisket

Om det inte finns något eldningsförbud kan man med fördel ta med sig ved och grilla korv eller kanske fångad fisk under dagen. Förbuden annonseras ofta hos Länsstyrelsen, hos SVT och i Sveriges Radio. Även om man inte får elda kan man ha tur och upptäcka en iordningställd grillplats som får användas. Det är hur som helst bra att ha med sig en hink som man fyller med vatten. Då är man redo att släcka mindre bränder.

I övrigt kan det också vara bra att ha med lite frukt, kanske en chokladbit, chips eller smörgåsar. Då tycker barnen ofta att det är lite extra mysigt att fiska.

magnetism