Posted in Fiske och regler

Rätt klädd för fiske

Rätt klädd för fiske Posted on 25th april 2020

Att ge sig iväg på fisketurer kan vara väldigt trevligt oavsett årstid. Men det gäller att vara rätt klädd. Under fisket kan man bli utsatt för både insekter, kyla, sol och vatten.

Bra friluftskläder

Hos ITAB finns väldigt många olika friluftskläder som är praktiska att bära vid fiske. De finns i flera olika varianter, bland annat vindtäta, vattentäta och varmare varianter som passar bra vid isfiske. Friluftskläder är dessutom rejält mycket tåligare, vilket är en stor fördel.

Flytväst

Förutom bra klädsel är det också viktigt att man bär en flytväst när man befinner sig vid vatten. Det spelar ingen roll om man är på land eller på en båt, man kan riskera att ramla i vattnet. Även om man är bra på att simma är en flytväst bra. Den hjälper bland annat till med att vända personen rätt om denne slår i huvudet och svimmar av vid fallet.

Barnens klädsel

Även barn kan med fördel följa med ut på fiskturen. Det är dock klokt att se till att även de har bra kläder på sig. Barn som blir kalla eller fuktiga av regn blir snabbt trötta på att vara ute. Under varma dagar är lager på lager principen bra. Då kan man lätt ta av eller på barnet kläder när så behövs. Man får dock inte glömma bort att ta på barnet flytvästen mellan klädbytena.

magnetism