Posted in Viktigt vid fiske

Flytvästar

Flytvästar Posted on 27th juni 2019

Oavsett om man är simkunnig eller inte kan en flytväst vara en billig räddning. En flytväst har ofta funktioner som gör att man vänder sig rätt i vattnet även om man är medvetslös. Det finns dock ett par saker som är viktigt att tänka på när man ska köpa sin flytväst.

Hur många band har den?

Något som man alltid ska tänka på när man väljer flytväst är hur många band den har. Vissa flytvästar har bara ett eller två band runt magen medan andra har ett band som löper från rygg till mage i grenen. De flytvästar som har tre band är ofta de bästa. Då kan västen inte flyta upp och hamna kring personens huvud om något händer.

Storleken ska passa

En flytväst ska väljas ut efter hur mycket man väger. Den kan sedan spännas ut eller in med olika band. Om man väljer en flytväst som inte klarar av användarens vikt kommer den inte att fylla sin funktion. En stor vuxen kan till exempel inte ha samma viktklass som ett barn även om flytvästen kan passa om den spänns ut maximalt eller tvärt om. Det är ofta bättre att välja en flytväst som tar en högre viktklass än en lägre sådan.

magnetism